Onze mensen

Danny de Lange (27)
Senior Consultant

Danny de Lange was al vroeg bezig met carrièreplanning. Na zijn hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij koos hij voor een master Real Estate Studies, werd ondertussen bestuurslid bij Fresh en organiseerde het Vastgoedsymposium. Door de vele contacten met bedrijven uit de vastgoedbranche wist hij zeker waar hij zijn loopbaan wilde starten: bij CBRE.

‘De grote spelers in deze branche zijn inhoudelijk vergelijkbaar. Ze zijn allemaal professioneel, internationaal, bieden vrijwel dezelfde diensten. Wat me vooral aansprak bij CBRE was de open houding van mensen. Ik ben bewust begonnen op de afdeling Valuation Advisory. In mijn optiek is waardebepaling het startpunt van vastgoedadvisering; als je weet hoe een opdrachtgever rekent, begrijp je de essentie van dit werk en ben je in staat om je opdrachtgevers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Rauw
Al snel merkte ik dat logistieke en industriële objecten me erg aanspraken. Van kleinschalig industrieel vastgoed gehuurd door de lokale schilder tot grote logistieke bakken van 60.000 m² die dienstdoen als Europees distributiecentrum; overal wordt fysiek gewerkt, dat vind ik mooi om te zien. Ze worden ook niet voor niets de motor van de economie genoemd.

Na 1,5 jaar taxeren ben ik overgestapt naar het Industrial & Logistics team waar ik me dagelijks bezighoud met de aan- en verkoop van industriële en logistieke objecten. Het commerciële spel, het managen van de informatiestroom tussen verkoper en belegger, het opbouwen van relaties, dat vind ik gaaf. Mijn opgedane taxatiekennis komt daarbij goed van pas. Aangezien die kennis behouden blijft voor CBRE, deed niemand moeilijk over mijn horizontale overstap.

Distributiedeal
Ons team doet onder andere de aan- en verhuur en aan- en verkoop van alles met een roldeur of dockleveller. Denk aan distributiecentra, multi-lets en industriële objecten, maar bijvoorbeeld ook datacenters. Mijn mooiste project tot dusver was de verkoop van een enorm distributiecentrum in het zuiden van het land. Een pan-Europees project, waarbij de verkopende partij onze collega’s in Londen benaderde die vervolgens ons hebben ingeschakeld. Ik was bij het gehele traject van A tot Z betrokken. Van het schrijven van het informatiememorandum en het vermarkten aan potentiële kopers tot het due diligence proces en de uiteindelijke onderhandelingen. Een project van significante waarde, waar ons team drie maanden lang hard aan gewerkt heeft. Als zo’n deal dan eindelijk rond is, komt de champagne wel even op tafel.

Verder kijken
Als klein jongetje wilde ik altijd ergens de beste in zijn, in voetbal bijvoorbeeld. Die mentaliteit zie ik terug bij mijn CBRE-collega’s. Altijd verder kijken, vernieuwende oplossingen bedenken, uitzoeken of iets nóg beter kan. Voorlopig is mijn doel dan ook om de allerbeste consultant in deze branche te worden. In 2017 doe ik sowieso een ‘Swap & Share’ met een collega in Londen, een initiatief van CBRE om werknemers in hun ontwikkeling te stimuleren door ze voor een korte periode naar een buitenlands kantoor te sturen. Dat vind ik de kracht van CBRE: er wordt alles aan gedaan om de organisatie verder te brengen door medewerkers te stimuleren, zowel tijdens als buiten werktijden.’